baby care dečija nega

DEČIJI ZUBIĆI

00:32:00Unknown


Nije neka filozofska misao, ali treba je pomenuti - ZDRAVLJE I KVALITET ZUBA vaše dece u mnogome zavisi, ne samo od genetike i ishrane, već i od PRAVILNE HIGIJENE ZUBIĆA!
E sad sledi čuveno pitanje: "Kada početi?" 
A odgovor je vrlo jednostavan: "ODMAH!"
Šta znači to "odmah"? Pa znači upravo to da higijenu usne duplje (a kasnije zubića) vaše dece treba započeti što ranije. 
- Kod novorođenčadi i odojčadi treba koristiti sterilnu gazu (natopljenu mlakom nezaslađenom kamilicom) obmotanu oko prsta i obrisati desni posle obroka ili bar dva do tri puta dnevno.
- Kada mlečni zubići počinju da niču (to je onaj period kad roditelji ne spavaju) dovoljno je ujutru i uveče prebrisati zubiće štapićem sa vatom natopljenom u prokuvanu vodu ili mlaku kamilicu.
- Kada iznikne većina zubića, možete lagano krenuti sa upotrebom četkice, ali je za početak dovoljno zubiće prati samo vodom, bez upotrebe paste za zube. 
Kada se dete navikne na upotrebu četkice,lagano uvoditi najpre minimalne količine paste, jer dete mora da se navikne na specifičan ukus koji imaju sve paste za zube (pa i one dečije) a zatim postepeno povećavati količinu do one optimalne.
Šta je bitno kod izbora četkice:
- ona mora da bude meka
- glava četkice treba da je mala
- vlakna treba da su jednake dužine i sa zaobljenim vrhom
 I konačno...
Nauka kaže da deci treba prati zube minimum dva puta dnevno (ujutru, odmah nakom buđenja i uveče, neposredno pre spavanja). To je minimum...a šta je optimum?
 Optimum bi bio pranje zubića nakon svakog obroka u trajanju od 3 do 5 min. 
Cela ova priča vam možda zvuči komplikovano ali zapravo nije tako. Sve je stvar rutine, i kada Vi i Vaše dete steknete naviku da je se pridržavate, možete je pretvoriti u i zabavu od koje će vaše klinče imati koristi celog života!

Pre nego što krenem u predstavljanje Farmasi proizvoda za negu dečijih zubića, navešču Vam ono što je najbitnije:
Svi proizvodi za negu beba su dermatološki testirani, ne sadrže parabene, triklosan, hipoalergeni su i kompatibilni sa ph vrednošću dečije kože. Dodatni biljni ekstrakti su isključivo prirodnog porekla!
 
☛ Eurofresh Little kids 50 gr
 Pasta za zube za decu od 3 do 7 godina sa ukusom jagode - osvežavajući ukus jagode u kombinaciji sa biljkom čajevca. Ulje čajevca pruža antibakterijsku zaštitu te pomaže i poboljšava lečenje desni. Ne sadrži sodium lauryl ether sulfate (SLES) i fluor.

 ღ Pasta koju će vaši školarci obožavati...! ღ
☛ Eurofresh Big Kids - pasta za zube za decu stariju od 7 godina sa ukusom lubenice 50 ml
Ova pasta vratiće dečijim zubima izgubljeni kalcijum, očuvati sjaj zuba i pružiti efikasnu zaštitu od nastanka karijesa.
Ne sadrći fluoride, parabene, gluten, SLS, agresivne abrazive i triklosan. Privlačni ukus lubenice učiniće deci pranje zuba zabavnijim. 

 
  Kids Line četkica za zube

(plava i roze)
Sa dobrom četkicom i pravilnom tehnikom pranja zubića, smanjujete rizik od pojave karijesa i do 80%. 

You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts